Welkom | Inhoud | Algemene informatie | Gîte | Vakantiehuis (15 pers.) | Camping | Wintervakantie | Paard mee op vakantie | Filmpje | Contact | Tips en Activiteiten | Routebeschrijving

 

Tips en activiteiten in de omgeving


Natuurlijk genieten

La Source is gelegen in het departement Cantal. Liefhebbers van natuur en rust kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf Faverolles kun je de bergen van het wintersportgebied zien en aan de andere kant de uitgestrekte bergen van de Margeride. De Puy Mary is met zijn 1787 meter een van de hoogste bergtoppen van de Auvergne en biedt je dan ook een mooi uitzicht over de gedoofde vulkanen van de Cantal.

  

Deze streek leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen (de lange afstandsroute komt langs ons huis) en tochtjes op de mountainbike of te paard. U kunt een gedetailleerde kaart kopen van dit gebied en zelf op ontdekking uit gaan.

We kunnen u ook goed adviseren over prachtige wandelroutes. We hebben een map met tips samengesteld, voor wandelaars, fietsers (mountainbikes), watersporters en mensen die tochtjes met de auto willen maken, waarin u leuke tochten kunt vinden en informatie over culturele zaken zoals musea, kastelen en flora en fauna. In de omgeving kunt u ook karten en survivallen.


   


Viaduc de Garabit

Op een paar kilometer afstand bevindt zich Viaduc de Garabit met z'n enorme stuwmeer. Het Viaduc de Garabit is ontworpen door Ir. Eiffel. Het was een voorstudie op de Eiffeltoren.

  

Het stuwmeer biedt tal van recreatieve mogelijkheden. De jachthaven Base Nautique is er voor gemotoriseerde watersportactiviteiten (2 km bij ons vandaan).
Bij de Club de Voile de Mallet kun je zwemmen, zeilen, waterfietsen en kanovaren. Er wordt ook veel gevist in het stuwmeer.

  


Faverolles

Op 3 Km afstand van Pouzols ligt het dorpje Faverolles. Hier kunt u bij de warme bakker kruidenierswaren en natuurlijk een heerlijk stokbroodje kopen.

  


Saint Flour

De dichtstbijzijnde stad is Saint-Flour, op 15 km afstand. De stad ligt boven op een heuvel. Als je tot boven rijdt kom je aan een grote parkeerplaats. Een wandeling door het stadje levert je een paar mooie vergezichten op. Bezienswaardig is vooral de kathedraal. Er zijn ook nog een paar kleinere musea. Op zaterdagmorgen is een bescheiden markt, waar mensen uit de omgeving hun groenten, kaas e.d. verkopen. Er zijn diverse grote supermarkten en vele souvernierswinkels. De laatste jaren is er veel aan restauratiewerk in de oude stad verricht, wat de stad zeker ten goede is gekomen.

 


Gorgues de Bes

Op weg naar Chaudes-Aigues ligt een prachtige wandelroute door de kloof van de 13 winden waar je naast wandelen ook spannend kunt klimmen.

   

       


Chaudes-Aigues

Chaudes-Aigues ligt ongeveer 20 km verderop en is het zuidelijkste stadje van de Auvergne. Het is een kuuroord vanwege zijn warmwaterbronnen. Je kunt trouwens één van deze bronnen zien op een marktplein (Place du Marché) die een watertemperatuur heeft van om en bij de 80°C. Het water werd vroeger gebruikt om te kuren en om er woningen mee te verwarmen.


Le Puy en Velay

Le Puy en Velay is erg leuk om een dagtocht heen te maken. Een prachtige grote oude stad met vele culturele bezienswaardigheden en sfeer. Bekend van de pelgrimsroute naar Santiago de la Compostella.


Salers - Puy Mary

Een andere leuke dagtocht met de auto is via een prachtig vulkaangebied (o.a. de Puy Mary) naar Salers. Een heel leuk middeleeuws toeristisch stadje met vele kunst- en souvenierswinkeltjes. De huizen werden opgetrokken in de vulkanische steen en Salers heeft zijn oud karakter nog goed bewaard. 

  


Skiën

Vanaf Pouzols is het ongeveer een uurtje rijden naar diverse interessante wintersport mogelijkheden. Er is een gebied waar alle "verwende" skiërs aan hun trekken komen en er is een mogelijkheid waar de beginner op een hele prijsvriendelijke manier de fijne kneepjes onder de knie kan krijgen. Kijk op onze wintervakantie pagina voor meer informatie.